Mõttesalv
pühapäev, 29. jaanuar 2006
  Kulinaarne eksperimenteerimine...
Täna tuli tuju, et teeks midagi head. Kuna külmkapp oli põhimõtteliselt tühi, siis ei olnud ka sealtpoolt mingeid otseseid ettekirjutusi, et mida ma tegema peaks. Mõnes mõttes nagu hea moment, mõnes mõttes mitte. Vaja ju poodi minna.
Samas tekkis ka idee, mida võiks proovida - kartuli-hakkliha ahjuvorm väikese ananassi ja paprika lisandiga. Sai veidi konsulteeritud kokkamise teemadel ning pidigi poodi minema, kuna kodus oli olemas vaid osa maitseaineid ja komponentidest kah vaid kartul. Poes käidud, võis kokkama hakata. :)

Retsept siis:
400g hakkliha
4-5 keskmist või sutsu suuremat kartulit
1 keskmine sibul
4-5 veidi suuremat küüslaugu küünt
1 paprika
1 ananassitükkide konserv
1 pakk rõõska koort (10%)
riivjuustu
maitseaineid s.h. basiilik

Pannil õlis kergelt praadida peenikeseks hakitud sibul ning peeneks hakitud küüslauk. Sellele lisada hakkliha ning pruunistada see ja maitsestada. Samal ajal lõigata kartul õhukesteks lõikudeks, paprika tükeldada peenikeseks ning ananassitükkid vedelikust välja tõsta. Paprika ja ananassi tükid omavahel segada.
Kui hakkliha on pruunistatud, siis tõsta komponendid õliga (või siis võiga) määritud ahjuvormi vaheldumisi kihtidena. Mina panin hakkliha, kartul, paprika-ananass, kartul, hakkliha, paprika-ananass, kartul.
Kui need on kihtidena paigutatud, siis sinna peale valada koor, millesse on sisse segatud maitseaineid - sool, pipar, basiilik.
Kogu see kupatus panna ahju (mis ei tohiks olla väga kuum, kuid mitte ka leige... keskmine selline). Mina hoidsin alguses kaane all 20 minutit, kuid see pole väga vajalik. Hiljem võtsin kaane alt ära, kuna koor hakkas vahutama ja ajas kaane vahelt välja ja kärssas. Kokku oli asi ahjus 45 minutit. Seejärel raputasin peale sinna kihi riivjuustu ja jätsin veel 5 minutiks ahju.


Ja nautige :D

Minule maitses :) Vennale kah :) Ananassi maitse oli väga meeldivalt ja ülaltavalt sobiv sinna rooga. Paprikat oli vähe tunda, kuna minu valitud paprika oli suhteliselt väike. Küüslaugu maitset kartvatele inimestele niipalju, et seda polnud seal äratuntavalt ja teravalt üldse tunda (vist oleks pidanud rohkem panema).

isehakanud kokk Matu lõpetab selleks korraks :)
 
|
SÕBRAD

Aweron
Crata
Tomm
Flo
Gea
Shalaya
Xel
Mariana
Mihkli fotoBlog
Küljetuul


Emma pilte

ARCHIVES
09/03 / 10/03 / 11/03 / 12/03 / 01/04 / 02/04 / 03/04 / 05/04 / 08/04 / 09/04 / 10/04 / 11/04 / 12/04 / 01/05 / 02/05 / 03/05 / 04/05 / 05/05 / 06/05 / 07/05 / 08/05 / 09/05 / 10/05 / 11/05 / 12/05 / 01/06 / 02/06 / 03/06 / 04/06 / 05/06 / 06/06 / 07/06 / 08/06 / 09/06 / 10/06 / 11/06 / 12/06 / 01/07 / 02/07 / 03/07 / 04/07 / 05/07 / 06/07 / 07/07 / 08/07 / 09/07 / 10/07 / 11/07 / 12/07 / 02/08 / 03/08 / 04/08 / 05/08 / 06/08 / 07/08 / 08/08 / 09/08 / 11/08 / 12/08 / 01/09 / 05/09 / 06/09 / 09/09 / 10/09 / 11/09 / 12/09 / 01/10 / 02/10 / 03/10 / 04/10 / 05/10 / 06/10 / 08/10 / 09/10 / 09/11 /


Blogger

HaloScan.com

Atom Feed